Incassobureau

Vroeg of laat krijg iedereen wel eens te maken met een incassobureau. Gelukkig is dit niet het einde van de wereld, maar het is wel iets om aandacht aan te besteden. Die openstaande facturen verdwijnen namelijk niet zomaar.

Soms is er onduidelijkheid over wanneer en waarom er een incassobureau ingeschakeld wordt. Daarnaast ook welke procedure er gevolgd wordt, wat de kosten zijn en hoe ze berekend worden. Daarom zal ik in dit artikel een aantal dingen bespreken.

Waarom en wanneer wordt een incassobureau ingeschakeld?

Wanneer je als particulier of bedrijf een dienst of product afneemt van een ander bedrijf, dien je hiervoor natuurlijk te betalen. Dit kan direct, maar meestal gaat het via een factuur en dus achteraf. En op elke factuur is er een betalingstermijn aangegeven, wat meestal 14 of 30 dagen is.

Binnen de aangegeven termijn zal de factuur betaald moeten worden, anders ben u als klant in verzuim. Ook wanneer er geen betalingstermijn is aangegeven, dient de factuur betaald te worden. Bij het ontbreken van een betalingstermijn is de wettelijk vastgestelde termijn , 30 dagen.

Een betalingstermijn langer dan 30 dagen is mogelijk, wanneer beide partijen hiermee akkoord gaan. Hierbij wordt een wettelijk maximum van 60 dagen gesteld. Langer dan 60 is uitzonderlijk, maar is ook mogelijk . Echter hierbij moeten beiden partijen kunnen aantonen dat er geen hinder wordt ondervonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *